Tradició torronera en un "clic"

Des de les fàbriques més emblemàtiques de Xixona va sorgir un negoci pioner que cada nadal endolceix les taules en tots els racons del planeta

A principis d’aquest segle, quan les empreses encara caminaven en bolquers en Internet i el concepte de botiga online sonava a futur llunyà, un jove estudiant de telecomunicacions va tindre la idea de llançar al món digital el treball que la seua família portava realitzant feia diverses generacions. Natural de Xixona, Fabián López va crear l’any 2000 turronesydulces.com, una plataforma digital perquè els seus clients de tota la vida pogueren veure els productes i fins i tot fer demanats via email.

Hui dia compten amb un catàleg d’aproximadament 500 productes, entre els quals es troba la seua pròpia marca i les més tradicionals del mercat. Gràcies al seu model de negoci estan presents en tots els contienentes i mantenen les vendes durant tot l’any, no sols en nadal.

La peculiaritat de la seua iniciativa és que turronesydulces.com va començar com un negoci essencialment online i no va ser fins a 2016 quan van obrir la seua propi local cara al públic a Xixona. “La botiga física era una cosa que ens estaven demanant molts clients per a poder veure els nostres productes, els ingredients i el procés de fabricació”, afirma Fabián.

Actualment al voltant d’un 80% de la producció continua sent de la botiga online i segons Fabián, seria impossible mantindre el volum de vendes sense una estratègia de màrqueting digital molt potent. “Necessitem estar ben posicionats en Google, tindre esments i interaccions en xarxes socials i que la gent puga veure com fabriquem el nostre producte i com tractem els enviaments”, afig.

Fa uns mesos, en ple context de pandèmia, van aprofitar per a traure una nova proposta que està triomfant en infinitat de llars, fer-se a casa el propi torró. Ara en el seu web ja no solament tenen productes acabats, sinó que embenen els ingredients de primera qualitat que ells mateixos utilitzen perquè cadascun s’elabore a casa el seu propi torró.

Si tu també vols ser pioner en el teu sector o necessites ajuda en el món digital, envia’ns els teus dubtes o la teua història al whatsapp  684 40 41 19 i t’assessorem.

També pots llegir aquesta i altres històries en Cope València.

Abrir chat
1
Hola 👋🏼
¿En qué podemos ayudarte?